Най-умната жена в света e начело на Княжеската академия на науките (August 3, 2015)

Reading Time: 3 minutes
Княз Владимир Баланов връчва на Даниела Симидчиева указа си, с който я назначава за председател на Княжеската академия на науките на New Atlantis.
PIA New Atlantis

 

Дамата с най-висок коефициент на интелигентност в света, българката Даниела Симидчиева, постигнала резултат на теста на „Менса“ 192 при 200 възможни точки, застана начело на Княжеската академия на науките на държавата на красивите умове – Княжество New Atlantis. Това стана, след като на 16 юли Н.В. Владимир Баланов, княз на Княжество New Atlantis, издаде указ за назначението на г-жа Симидчиева на този пост.
Княжеската академия на науките, създадена вместо министерство на образованието и науката, е на особена почит в държавата на красивите умове New Atlantis. В нея, освен трима председатели, ще бъдат привлечени най-умните хора от цял свят.
Наричат Даниела Симидчиева “Българската Мария Кюри” и “Жената с коефициент на интелигентност, по-висок от този на Айнщайн”, а когато през 2003 г. излиза резултатът й, светът гръмва с новината за рекорда й и журналисти от цял свят й звънят по всяко време на денонощието, за да разкажат за нея.
Даниела Симидчиева има общо 5 висши образования, две от които почти завършени: икономика на вътрешната търговия, социология (със сертификат и от Социологическия университет в Швеция), педагогика, промишлено инженерство. Следвала е и английска филология, и електротехника. Била е в управителния съвет, заместник-председател и председател на “Менса България”.
Повече от 4 години Даниела Симидчиева е на позиция, която съответства на интелекта и многото й дипломи – директор на център “Професионално образование и обучение” в Българска Стопанска камара. Казва, че там най-пълноценно използва всичките си знания. Образованието винаги й е било любима сфера и истинско предизвикателство. “За мен е по-важно, че е много творческа работа, – казва дамата. – Водим преговори и разговори с държавата и синдикатите – трипартитното сътрудничество. Участвам в тях като експерт във връзка с промените в законодателството, което е много важно, защото всички виждаме до каква съсипия доведохме двете най-крехки системи – образованието и здравеопазването. Направо ги унищожихме и сега трябва да ги градим наново, по други принципи явно. И когато участваш в такъв процес, се чувстваш по-пълноценен.”
Указът за назначението на Даниела Симидчиева.
За Даниела Симидчиева постът председател на Княжеската академия на науките на New Atlantis е истинско предизвикателство, вдъхновение и възможност да разгърне потенциала си и да участва в изграждането на един нов свят, в който царуват красивите умове, интелектът, почтеността и високият професионализъм.
В работата си г-жа Симидчиева ще си партньорства с най-високопоставения български юрист, кл.-кор. проф. Александър Янков, който също беше назначен с Указ на княз Владимир Баланов като председател на Княжеската академия на науките на New Atlantis.
Кл.-кор. проф. Александър Янков – всепризнат корифей по морско право в света, има основни заслуги като консултант на княз Владимир Баланов за всички правни процедури по придобиването на остров YNJI в Тихия океан, който вече официално носи името New Atlantis. Остров, който княз Баланов завладя по всички правила на международното морско право – експедиция за завземане на територията, побиване на пилон, заснемане, нотариална заверка, съставяне и заверка на конституция, с което се полага началото на нова държава…
През 2012 г. чл.-кор. проф. Александър Янков оглави най-старата професионална организация на юристите в света, основана през 1873 г. – Световната асоциация по международно право. Това стана на 75-ата конференция на организацията, която благодарение на българина се проведе в София, като събра всички най-големи светила по международно право в света.
За трети председател на Княжеската академия на науките на Княжество New Atlantis е поканен световноизвестен учен с огромни заслуги за развитието на науките и човечеството.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version