Умните хора си правят държава!

Бизнесмен предлага на България остров в Тихия океан, ако не го искаме – от МЕНСА го взимат веднага
Бизнесменът Владимир Баланов иска да подари на България остров в Тихия океан. Той е плаващ, с големината на Белгия, в района на Фиджи. Няма жители и не е урбанизиран.

Ако стане територия на България или на някоя от европейските страни, около него се образува зона от 3 до 12 мили териториални води и около 200 мили – изключителна икономическа зона и всичко във водата става собственост на държавата. Той има 100 трилиона долара икономически потенциал.

До нашите институции предложението е изпратено в края на мандата на Пламен Орешарски. Отговор до този момент няма. Единствено от Външно министерство са посочили, че не проявяваме интерес.

Баланов е изпратил писмо и до европейските лидери със същото предложение. Ако и те не се съгласят, е разговарял с МЕНСА, за да направят там държава на умните хора.

Никой няма да промени физическото си местожителство, но ще можем да използваме икономическия потенциал и да се занимаваме с това, което искаме, каза в студиото на “Добро утро, България!” председателят на МЕНСА – България Христо Радков.'Умните хора си правят държава!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

dolphins  © 2015 - 2018 New Atlantis